καλοκαρίνες συνταγές

 Καλοκαιρινή Τυρόπιτα 

ΥΛΙΚΑ:

1 πακέτο φύλλα κρούστας

200 γρ. βούτυρο

300 γρ. φέτα

300 γρ. κασέρι τριμμένο

10 ντοματίνια

1 πιπεριά πράσινη

10 ελιές

λίγη ρίγανη

3 αυγά

2 φλ. τσαγιού γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Θρυμματίζουμε τη φέτα με ένα πιρούνι και σε ένα μπώλ την ανακατεύουμε με το τριμμένο κασέρι, το ντοματίνια κομμένα σε τέταρτα, τη ρίγανη, τις ελιές ψιλοκομμένες και την πιπεριά κομμένη σε κυβάκια. Προσθέτουμε αλάτι και λίγο πιπέρι. Βουτυρώνουμε τα φύλλα ένα - ένα και βάζουμε λίγη από τη γέμιση πάνω σε κάθε φύλλο, από άκρη σε άκρη. Τυλίγουμε το κάθε φύλλο ρολό και τα αραδιάζουμε σε ένα βουτυρωμένο στρογγυλό ταψί.Χτυπάμε με τον αυγοδάρτη το γάλα με τα αυγά και περιχύνουμε την πίτα. Την αφήνουμε σκεπασμένη για μια ώρα να τραβήξει τα υγρά και την ψήνουμε για μία ώρα στους 180 βαθμούς.

Τούρτα ψυγείου

Υλικά

2 πακέτα μπισκότα τύπου πτί μπέρ με σοκολάτα

1 πακέτο μπισκότα πτί μπέρ σκέτα

1 πακέτο βούτυρο και μισό ακόμα φλώρα [δηλαδή 400 γραμ.]

10 κουταλιές σούπας κακάο

2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα

1 κουταλιά σούπας ποτό της αρεσκείας μας

Γλάσο

1 κρέμα γάλακτος [1/2 κουτ.σούπας λάδιπεριπου να βγεί 1 φλυτζάνι]

1 κουβερτούρα των 250 γραμ.

Σε μία κατσαρολίτσα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία .Αποσύρουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε τα 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα ,μαζί και το κακάο.ανακατεύουμε πολύ καλά προσθέτοντας συγχρόνως και το ποτό.Σπάμε τα μπισκότα πάνω από το μείγμα μας σε ακανόνιστα κομμάτια ι ανακατεύουμε να πάει παντού η σοκολάτα .Στρώνουμε σε ένα ταψάκι μεγέθους τούρτας αλουμινόχαρτο ,η λαδόκολλα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα .Το σκεπάζουμε πάλι με αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε στην κατάψυξη να παγώσει καλά.Αφού παγώσει ετοιμάζουμε το γλάσο ,Βάζουμε στην κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος ,μόλις αρχίσει να βράζει την αποσύρουμε και ρίχνουμε μέσα το λάδι και την κουβερτούρα την οποία έχουμε σπάσει σε κομμάτια.Ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά όλα και να σκουρήνει το γλάσο μας .Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει 5 λεπτά και το ρίχνουμε επάνω στην τούρτα να πάει παντού το αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε και σερβίρουμε !! [μην ξεχάσετε να βγάλετε το αλουμινόχαρτο πριν το γλασάρισμα].Καλή επιτυχία !!! Διατηρείτε στο ψυγείο .


www.cook.gr


© 2017 VetClinic Αθήνα, διατηρούνται όλα τα δικαιώματα
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε